Už přišel pravý podzim.
Chladná rána, poletující pavučiny.
Barvy, vůně, jablkobraní.
Já konečně dostala chutě a jím!
Sice mám váhu stále hluboce pod původní.
Ale věřím, že se brzy překlene do kladných čísel :)
Momentálně ujíždím na jablkách a řepovém carpacciu.
Jeho chuť jsem objevila minulý rok a teď mi přijde jako mana nebeská.
Recept mám napsaný zde .
Chtěla bych vyzkoušet polévku z dýně.
Zkoušeli jste ji? Dáte mi radu, jak ji uvařit?
Dýně je štýrská národní zelenina, takže tady na ní ujíždím dost. Na polévku mám recept takový universální. Místo jakékoli zeleniny si tam dosaď dýni. Hokkaido se nemusí loupat a má určitě nej chuť. Zahušťuji ve velkém hrnci dvěma smetanami - jednou na šlehání a druhou kysanou. Přebytky mrazím a kdykoli se to hodí zase rozmražuji :-) Recept u mně na blogu:
OdpovědětVymazathttp://vad-art.blogspot.co.at/2011/04/kremova-polevka.html
Pak dělám moc ráda dýňové rizoto:
http://vad-art.blogspot.co.at/2013/11/dynove-rizoto.html
Gratinované brambory s dýní jsou lahůdka:
http://vad-art.blogspot.co.at/2011/11/gratinovane-brambory-s-dyni.html
A nakonec "podzimní pánev", samozřejmě s dýní...
http://vad-art.blogspot.co.at/2012/09/podzimni-panev.html
Přeji mnoho kulinářských úspěchů!
Soňa
Oooo paráda! Děkuji moc! V týdnu vyzkouším :)
VymazatMy zase ujíždíme na tohle dýňovém krému :)
OdpovědětVymazathttp://www.proprepiaf.blogspot.cz/2013/10/dynovy-krem.html
Děkuji moc! Zkusím hned zítra :)
Vymazat