pátek 3. října 2014

... podzimní


Už přišel pravý podzim.
Chladná rána, poletující pavučiny.
Barvy, vůně, jablkobraní.


Já konečně dostala chutě a jím!
Sice mám váhu stále hluboce pod původní.
Ale věřím, že se brzy překlene do kladných čísel :)

Momentálně ujíždím na jablkách a řepovém carpacciu.
Jeho chuť jsem objevila minulý rok a teď mi přijde jako mana nebeská.
Recept mám napsaný zde .

Chtěla bych vyzkoušet polévku z dýně.
Zkoušeli jste ji? Dáte mi radu, jak ji uvařit?


4 komentáře:

  1. Dýně je štýrská národní zelenina, takže tady na ní ujíždím dost. Na polévku mám recept takový universální. Místo jakékoli zeleniny si tam dosaď dýni. Hokkaido se nemusí loupat a má určitě nej chuť. Zahušťuji ve velkém hrnci dvěma smetanami - jednou na šlehání a druhou kysanou. Přebytky mrazím a kdykoli se to hodí zase rozmražuji :-) Recept u mně na blogu:
    http://vad-art.blogspot.co.at/2011/04/kremova-polevka.html

    Pak dělám moc ráda dýňové rizoto:
    http://vad-art.blogspot.co.at/2013/11/dynove-rizoto.html

    Gratinované brambory s dýní jsou lahůdka:
    http://vad-art.blogspot.co.at/2011/11/gratinovane-brambory-s-dyni.html

    A nakonec "podzimní pánev", samozřejmě s dýní...
    http://vad-art.blogspot.co.at/2012/09/podzimni-panev.html

    Přeji mnoho kulinářských úspěchů!
    Soňa

    OdpovědětVymazat
  2. My zase ujíždíme na tohle dýňovém krému :)
    http://www.proprepiaf.blogspot.cz/2013/10/dynovy-krem.html

    OdpovědětVymazat