Jidášky.
K Zelenému čtvrtku.
Mé první v životě.
Na Velikonoce peču mazanec
a tradičního beránka.
Letos jsem rozšířila repertoár.
Snědla jsem půl plechu po vyndání z trouby.
Bude mě bolet břicho.
Tak ať!
Stálo mi to za to :)
Budeme potřebovat:
500 g hladké mouky, 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje,
2 lžíce moučkového cukru, vajíčko, špetku soli, droždí, ¼ litru mléka.
Do mouky udělám důlek, do kterého rozdrobím droždí.
Přidám cukr a vlažné mléko.
Nechám vzejít kvásek.
Pak přidám zbylé ingredience.
Vypracuji těsto (je tužší než na koláče).
Nechám vykynout a umotám tvary (jaké chci, je jich k výběru víc)
Peču při 180°C cca 10 minut.
Ještě teplé jidášky potírám medem.
Pak už jen hlídám,
aby zbylo něco pro tatínka na večer.
:)
Jé díky, zrovna jsem hledala nějaký recept na rychlé briošky. Chceme si večer zahrát "poslední večeři". Koupili jsme hroznový džus a teď hledáme nějaký "chleba" :-)
OdpovědětVymazatRádo se stalo :)
Vymazat