Lehké, křehké, nadýchané.
Jako sukénka ve větru.
Neuvěřitelná dobrota,
kterou jsem prostě musela zkusit.
Tímto děkuji za tip, Marti :)
Měla jsem je v plánu nafotit všechny pohromadě.
Jenže realita byla jiná.
Sotva jsem ji připravila,
záhadně zmizela.
Jen pár drobečků po ní zbylo ...
4 vaječné bílky - vyšlehat do pevného sněhu
200g cukr moučka - prosát
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce vinného octa
semínka z půlky vanilkového lusku
špetka soli
K bílkům přidám špetku soli a vyšlehám do pevného sněhu.
Postupně přidávám cukr (musí se pořádně zašlehat!)
Pak přidám vanilku, škrob a nakonec ocet.
Na pečící papír dělám z těsta bochánky.
Uprostřed nechám dolíček - do něj pak přijde šlehačka s ovocem.
Peču při 120° cca 45 minut.
Mají být na povrchu křupavé, uvnitř vláčné.
Na pohled bílé :)
Dobrou chuť!
My už nemáme ani ťuk :-D
U nás jsou skoro vždycky jistý tyhle pusinky, když dělám špagety Carbonara a zbudou mi bílky:). Je to dobrota:)! Mějte se krásně!!
OdpovědětVymazatTaky budu zkoušet - ale čekám , až se začervenají jahody :-)) Iva
OdpovědětVymazat