úterý 29. října 2013

... sklízíme řepu


Vůči řepě jsem měla poměrně dlouhou dobu odpor.
Viníkem byla školní jídelna, která dávala kyselou řípu coby
zeleninovou přílohu prakticky ke všemu jídlu.

Až letos přišla její renesance a znovu vsazení do záhonků.
Z velké části se bude zavařovat, z té menší
vznikají předkrmové dobroty.


Dělala jsem carpaccio a zbodla jsem dvě řepy na posezení.
Je výborné! Alespoň mně moc chutnalo.
Proto se ráda podělím o recept.

2 menší řepy oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrůlku svařte 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce medu, 100ml olivového oleje, 1 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce pomerančového džusu, tymián, sůl, pepř, 3cm zázvoru.Vzniklou marinádou přelijte plátky řepy a nechte 12 hodin stát. Pak ozdobte kozím sýrem (či balkánem) a rukolou.

Žádné komentáře:

Okomentovat