Vůči řepě jsem měla poměrně dlouhou dobu odpor.
Viníkem byla školní jídelna, která dávala kyselou řípu coby
zeleninovou přílohu prakticky ke všemu jídlu.
Až letos přišla její renesance a znovu vsazení do záhonků.
Z velké části se bude zavařovat, z té menší
vznikají předkrmové dobroty.
Dělala jsem carpaccio a zbodla jsem dvě řepy na posezení.
Je výborné! Alespoň mně moc chutnalo.
Proto se ráda podělím o recept.
2 menší řepy oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrůlku svařte 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce medu, 100ml olivového oleje, 1 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce pomerančového džusu, tymián, sůl, pepř, 3cm zázvoru.Vzniklou marinádou přelijte plátky řepy a nechte 12 hodin stát. Pak ozdobte kozím sýrem (či balkánem) a rukolou.
Žádné komentáře:
Okomentovat