pondělí 2. prosince 2013

... bodášky


Vůně Vánoc v kuchyni. Tak by se dalo shrnout pečení bodášků.
S tímto obdobím mám spojenou skořici, vanilku, perník ... a rum :-D
Krásně se nám s nimi tvořila adventní dekorace . 

Hmm a teď jsem dostala chuť na svařák. Musím někde splašit červené víno a kus skořice.
Pro zájemce recept na bodášky níže a já běžím na nákup ...


Polovina droždí, 50g krupicového cukru, 370ml mléka, 250g hladké a 250g polohrubé mouky, špetka soli, kůra z citronu, žloutek, 40g mála.

Na obalování je třeba: 100ml mléka, 100g másla + 2 lžíce rumu, 125g nastrouhaného perníku, 100g cukru 

Zaděláme klasické kynuté těsto, vytvarujeme bochánky a na plechu (vymaštěném!) pečeme při 180°C 20 minut (do zlatova). Pak je házíme do mléka, rumu s máslem a na konec obalujeme ve směsi perníku a cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat